Blodanalys

Blodanalys

ALS Scandinavia erbjuder blodanalys för metaller (mineraler), metallspecieringar och isotoper. Metallanalys av blod ger totala koncentrationer av det grundämnesom mäts. Analys av blod är relevant i flera avseenden, bland annat för att identifiera eventuella brister eller överskott av spårelement och mineraler. Blodanalys kan även utföras för att utvärdera exempelvis gastrintestinal- och njurfunktion.

Provtagning av blod sker typiskt före, under eller kort efter misstänkt exponering eller detoxifiering. ALS Scandinavia erbjuder ackrediterad analys av 68 grundämnen med högupplösande ICP-MS (ICP-SFMS). För mer information om vårt laboratorium, klicka här.

Analyspaket
SE VÅRA ANALYSPAKET

Forskning

ALS bedriver egen forskning i fälten för metall-, specierings- och isotopanalys av kliniska prover. Forskningen på ALS har resulterat i ett stort antal publikationer och konferenspapper. Klicka här för mer information om vår forskning och en förteckning över artiklar i ämnet kliniska prover. 

Frågor och svar

ALS Scandinavia får regelbundet frågor om metallanalys av kliniska prover och har därför sammanställt en företeckning över vanliga frågor och svar. 

Kontakta oss

Samtliga analyser av blod utförs på ALS laboratorium i Luleå. Vänligen kontakta vår kundtjänst på 090-28 9900 eller använd kontaktformuläret i menyn bredvid för att kontakta oss.

Kontakta oss