Specieringsanalys

Specieringsanalys

ALS Scandinavia erbjuder ett brett utbud av element specieringsanalyser med LC-HG-ICPMS och GC-ICP-MS. Vårt laboratorium har mer än ett decenniums erfarenhet av tester av element speciering. Vi är specialiserade på analys av de mest toxiska föreningarna av arsenik (As), kvicksilver (Hg), selen (Se), tennorganiska föreningar (OTC) och antimon (Sb). ALS Scandinavia erbjuder ackrediterade specieringsanalyser av:

  • Jord
  • Sediment
  • Slam
  • Vatten
  • Biota

Genom vår expertis, vår interna forskning samt att vi använder den modernaste teknologin, kan ALS erbjuda dig det senaste inom området för metallspecieringar. Läs gärna mer om våra specieringsanalyser eller kontakta oss direkt.

Varför elementspeciering?

Toxiciteten och biotillgängligheten av ett element beror till stor del på vilken form elementet har. En metallspecieringsanalys kan därför ge värdefull extra information jämfört med traditionella totalkoncentrationer. De senaste åren har ny lagstiftning och regler också börjat introducera värden för exempelvis tennorganiska föreningar, oorganisk arsenik och metylkvicksilver.

Aktuellt

Ändringar för inlämningsställen i Göteborg,
Norrköping och Helsingborg

27 jun 2019
ALS Scandinavia öppnar nu ett nytt inlämningsställe i Norrköping i samarbete med Jetpak. Inlämningsstället ligger på Kromgatan 10, Norrköping. Vårt tidigare inlämningsställe i Norrköping upphör den sista juli.... Läs mer »

Öppettider och Quicktjänster i sommar

24 jun 2019
ALS håller som vanligt öppet hela sommaren, under veckorna 29, 30 och 31 erbjuder vi inte Quick 07:00 eftersom vi inte har någon kvälls- eller nattpersonal.... Läs mer »

Välkomna på frukostseminarium om mikroplaster!

20 jun 2019
Den 26 september kommer ALS hålla ett frukostseminarium på Freys hotel i Stockholm. Analysmetoder och nya möjligheter för att analysera mikroplaster kommer ligga i fokus.... Läs mer »

Kontakta oss