Specieringsanalys

Specieringsanalys

ALS Scandinavia erbjuder ett brett utbud av element specieringsanalyser med LC-HG-ICPMS och GC-ICP-MS. Vårt laboratorium har mer än ett decenniums erfarenhet av tester av element speciering. Vi är specialiserade på analys av de mest toxiska föreningarna av arsenik (As), kvicksilver (Hg), selen (Se) och tennorganiska föreningar (OTC). ALS Scandinavia erbjuder ackrediterade specieringsanalyser av:

  • Jord
  • Sediment
  • Slam
  • Vatten
  • Biota

Genom vår expertis, vår interna forskning samt att vi använder den modernaste teknologin, kan ALS erbjuda dig det senaste inom området för metallspecieringar. Läs gärna mer om våra specieringsanalyser eller kontakta oss direkt.

Varför elementspeciering?

Toxiciteten och biotillgängligheten av ett element beror till stor del på vilken form elementet har. En metallspecieringsanalys kan därför ge värdefull extra information jämfört med traditionella totalkoncentrationer. De senaste åren har ny lagstiftning och regler också börjat introducera värden för exempelvis tennorganiska föreningar, oorganisk arsenik och metylkvicksilver.

Aktuellt

ALS lanserar en instruktionsfilm om Online registrering

30 jun 2017

ALS lanserade för drygt en månad sedan möjligheten att registrera din order direkt i ALS Online. Vi hoppas att du har provat tjänsten. Eventuellt har frågor uppstått vid inloggningen? För att underlätta ytterligare för dig som kund kommer här en instruktionsfilm om hur du går tillväga mer i detalj vid registreringen av ordrar i ALS Online.
 ... Läs mer »

Ny funktion i ALS Online- skapa dina egna mallar!

28 jun 2017

Vi hoppas att du har provat vår tjänst och skapat en order i ALS Online. Se också gärna vår nyhet med instruktioner. ... Läs mer »

Sommartävling- förlängd svarstid?

20 jun 2017

Många som skickar in prover nu i sommartid går själva på semester. Alla behöver därför eventuellt inte resultat enligt normal svarstid? Kan du tänka dig att förlänga svarsdatumet med minst en vecka är du med i dragningen av ett presentkort till ett värde av 1000kr på Cervera/Stadium/Expert (valfritt).... Läs mer »

Kontakta oss