Specieringsanalys

Specieringsanalys

ALS Scandinavia erbjuder ett brett utbud av element specieringsanalyser med LC-HG-ICPMS och GC-ICP-MS. Vårt laboratorium har mer än ett decenniums erfarenhet av tester av element speciering. Vi är specialiserade på analys av de mest toxiska föreningarna av arsenik (As), kvicksilver (Hg), selen (Se), tennorganiska föreningar (OTC) och antimon (Sb). ALS Scandinavia erbjuder ackrediterade specieringsanalyser av:

  • Jord
  • Sediment
  • Slam
  • Vatten
  • Biota

Genom vår expertis, vår interna forskning samt att vi använder den modernaste teknologin, kan ALS erbjuda dig det senaste inom området för metallspecieringar. Läs gärna mer om våra specieringsanalyser eller kontakta oss direkt.

Varför elementspeciering?

Toxiciteten och biotillgängligheten av ett element beror till stor del på vilken form elementet har. En metallspecieringsanalys kan därför ge värdefull extra information jämfört med traditionella totalkoncentrationer. De senaste åren har ny lagstiftning och regler också börjat introducera värden för exempelvis tennorganiska föreningar, oorganisk arsenik och metylkvicksilver.

Aktuellt

Nya inlämningsställen på flygplatser

2 maj 2019
Många av våra inlämningsställen byts ut från och med idag. I vårt arbete med att få bättre punktlighet i våra leveranser av prover har vi valt att byta leverantör av logisktjänster.... Läs mer »

Nytt screeningpaket för byggnadsmaterial och avfall

26 apr 2019
På önskemål från våra kunder har vi nu utvecklat ett Envipack anpassat för avfall- och byggnadsmaterial. ALS Scandinavias screeninganalys Envipack för jord- och vattenprover har använts i stora miljöprojekt under många år.... Läs mer »

Inlämningsställe Stockholm Södra stänger

15 apr 2019
Inlämningsstället Stockholm Södra vid Globen stänger pga flytt. Sista dag för inlämning 25/4. Från och med den 26/4 hänvisar vi till vårt inlämningsställe på Södermalm i Stockholm.... Läs mer »

Kontakta oss