I samband med provtagning tillhandahåller ALS Danderyd och ALS Luleå provkärl och utrustning. För prover avsedda för analys hos ALS är merparten av standardprovkärlen kostnadsfria, med vissa undantag, se prisuppgifter nedan.

Flertalet provkärl levereras kostnadsfritt till valfri adress i Sverige inom 3-5 arbetsdagar för beställningar mottagna innan kl. 16:00. Se prislista för snabbare leverans och övrig service.

För analyser som offererats direkt av ALS Sollentuna och ALS Landskrona, kontakta respektive laboratorium för provkärl och provtagningsutrustning.
 

Viktigt!

Det är viktigt att du meddelar oss om ditt prov innehåller höga halter av ämnen som kan vara farliga för vår personal på laboratoriet. T.ex. höga halter av kvicksilver eller mer än 1% cyanid. Skriv det tydligt på orderblanketten och kontakta oss innan du skickar in provet. 

 

Uthyrning av luftpumpar

Bokning för hyra av luftpumpar görs i ett separat formulär där all specifik information för hyran kan anges. Information om vad som ingår i hyran och priser hittar du på vår sida:

Uthyrning av pumpar för provtagning av luft

 

Boka pump för provtagning av luft! - Returnera den ifyllda blanketten

 

 

Provkärl och utrustning