Livsmedel

livsmedelsanalys

ALS Scandinavia erbjuder ett stort utbud av livsmedelsanalyser så som näringsämnen, vitaminer, allergener, pesticider, mikrobiologiska parametrar och spårelement. Majoriteten av våra livsmedelsanalyser är ackrediterade med gränsvärden kopplade till den livsmedelslagstiftning som finns. Våra analyspaket är logiskt namngivna med en paketbeteckning som talar om analysområdet. Alla livsmedelspaketnamn inleds med F (= Food), följt av en bokstavsförkortning, t.ex. ALL = allergen och NUT = nutritional, eller siffra för våra metallpaket. Hittar du inte det du söker? Kontakta gärna oss så hjälper vi dig.

Standardsvarstid är 10 arbetsdagar. Vi kan erbjuda expressanalyser, om så önskas kontakta oss i samband med när prov skickas in, så undersöker vi laboratoriernas expresskapacitet.

Kontakta gärna info.ta@alsglobal.com alternativt 08- 52 77 52 00.

Välkommen!

 

Aktuellt

Senaste nytt från livsmedelskemin- följ våra månatliga nyheter!

7 mar 2017

Varje månad skriver Dr Jack Chudy om det senaste inom livsmedelskemin. Nyheterna är på engelska.... Läs mer »

Det senaste inom mikrobiologi- Följ ALS månatliga nyhetsbrev!

20 feb 2017

Med jämna mellanrum publicerar ALS genom vår expert i området, Andy Muirhead, ett nyhetsbrev med fokus på de senaste nyheterna och trenderna inom mikrobiologi. ... Läs mer »

Undvik fisk med höga halter av dioxiner och PCB i jul

5 dec 2016

Inlagd sill och lax är några klassiker på det svenska julbordet. De är inte bara goda utan också nyttiga. Lax och inlagd sill innehåller viktiga näringsämnen såsom jod, selen, omega-3-fett och D-vitamin. Dock är inte all fisk nyttig.... Läs mer »