Isotopanalys

Isotopanalys

ALS Scandinavia erbjuder ett brett utbud av isotopanalyser. Vi erbjuder isotopsystem med två olika ICP-MS tekniker; högupplösande ICP-MS (ICP-SFMS) och multikollektor ICP-MS (MC-ICP-MS).

På vårt laboratorium i Luleå har vi lång erfarenhet av isotopanalyser. Genom att kombinera kommersiella analyser med egen forskning så ligger ALS Scandinavia i den yttersta framkanten när det kommer till mätningar av isotopkvoter.

Ett elements isotopsammansättning kan användas som ett fingeravtryck och kan ge mycket värdefull information om vilka processer som elementet gått igenom. Isotopsammansättningar varierar naturligt och kan påverkas av exempelvis ursprung, väder, biologiska- och biokemiska processer eller ett materials geologiska ålder. Följaktligen så finns det också många applikationer där mätningar av isotopkvoter är användara, såsom geologi, geokronologi, ursprungsbestämning eller för att spåra förorenings- eller exponeringskällor. Läs gärna mer om våra analyspaket eller kontakta oss.

Utökade möjligheter för högkvalitativa isotopanalyser

Introduktionen av senaste generationens Neptune Plus (MC-ICP-MS) ger ALS möjligheten att erbjuda isotopkvotsanalyser med förbättrad precision och vid lägre koncentrationsnivåer. Genom att kombinera komersiella analyser med ett starkt fokus på forskning kan vi på ALS erbjuda det absolut senaste inom fältet för isotopanalyser.

Aktuellt

Ändringar för inlämningsställen i Göteborg,
Norrköping och Helsingborg

27 jun 2019
ALS Scandinavia öppnar nu ett nytt inlämningsställe i Norrköping i samarbete med Jetpak. Inlämningsstället ligger på Kromgatan 10, Norrköping. Vårt tidigare inlämningsställe i Norrköping upphör den sista juli.... Läs mer »

Öppettider och Quicktjänster i sommar

24 jun 2019
ALS håller som vanligt öppet hela sommaren, under veckorna 29, 30 och 31 erbjuder vi inte Quick 07:00 eftersom vi inte har någon kvälls- eller nattpersonal.... Läs mer »

Välkomna på frukostseminarium om mikroplaster!

20 jun 2019
Den 26 september kommer ALS hålla ett frukostseminarium på Freys hotel i Stockholm. Analysmetoder och nya möjligheter för att analysera mikroplaster kommer ligga i fokus.... Läs mer »

Kontakta oss