Isotopanalys

Isotopanalys

ALS Scandinavia erbjuder ett brett utbud av isotopanalyser. Vi erbjuder isotopsystem med två olika ICP-MS tekniker; högupplösande ICP-MS (ICP-SFMS) och multikollektor ICP-MS (MC-ICP-MS).

På vårt laboratorium i Luleå har vi lång erfarenhet av isotopanalyser. Genom att kombinera kommersiella analyser med egen forskning så ligger ALS Scandinavia i den yttersta framkanten när det kommer till mätningar av isotopkvoter.

Ett elements isotopsammansättning kan användas som ett fingeravtryck och kan ge mycket värdefull information om vilka processer som elementet gått igenom. Isotopsammansättningar varierar naturligt och kan påverkas av exempelvis ursprung, väder, biologiska- och biokemiska processer eller ett materials geologiska ålder. Följaktligen så finns det också många applikationer där mätningar av isotopkvoter är användara, såsom geologi, geokronologi, ursprungsbestämning eller för att spåra förorenings- eller exponeringskällor. Läs gärna mer om våra analyspaket eller kontakta oss.

Utökade möjligheter för högkvalitativa isotopanalyser

Introduktionen av senaste generationens Neptune Plus (MC-ICP-MS) ger ALS möjligheten att erbjuda isotopkvotsanalyser med förbättrad precision och vid lägre koncentrationsnivåer. Genom att kombinera komersiella analyser med ett starkt fokus på forskning kan vi på ALS erbjuda det absolut senaste inom fältet för isotopanalyser.

Aktuellt

Nya inlämningsställen på flygplatser

2 maj 2019
Många av våra inlämningsställen byts ut från och med idag. I vårt arbete med att få bättre punktlighet i våra leveranser av prover har vi valt att byta leverantör av logisktjänster.... Läs mer »

Nytt screeningpaket för byggnadsmaterial och avfall

26 apr 2019
På önskemål från våra kunder har vi nu utvecklat ett Envipack anpassat för avfall- och byggnadsmaterial. ALS Scandinavias screeninganalys Envipack för jord- och vattenprover har använts i stora miljöprojekt under många år.... Läs mer »

Inlämningsställe Stockholm Södra stänger

15 apr 2019
Inlämningsstället Stockholm Södra vid Globen stänger pga flytt. Sista dag för inlämning 25/4. Från och med den 26/4 hänvisar vi till vårt inlämningsställe på Södermalm i Stockholm.... Läs mer »

Kontakta oss