Isotopanalys

Isotopanalys

ALS Scandinavia erbjuder ett brett utbud av isotopanalyser. Vi erbjuder isotopsystem med två olika ICP-MS tekniker; högupplösande ICP-MS (ICP-SFMS) och multikollektor ICP-MS (MC-ICP-MS).

På vårt laboratorium i Luleå har vi lång erfarenhet av isotopanalyser. Genom att kombinera kommersiella analyser med egen forskning så ligger ALS Scandinavia i den yttersta framkanten när det kommer till mätningar av isotopkvoter.

Ett elements isotopsammansättning kan användas som ett fingeravtryck och kan ge mycket värdefull information om vilka processer som elementet gått igenom. Isotopsammansättningar varierar naturligt och kan påverkas av exempelvis ursprung, väder, biologiska- och biokemiska processer eller ett materials geologiska ålder. Följaktligen så finns det också många applikationer där mätningar av isotopkvoter är användara, såsom geologi, geokronologi, ursprungsbestämning eller för att spåra förorenings- eller exponeringskällor. Läs gärna mer om våra analyspaket eller kontakta oss.

Utökade möjligheter för högkvalitativa isotopanalyser

Introduktionen av senaste generationens Neptune Plus (MC-ICP-MS) ger ALS möjligheten att erbjuda isotopkvotsanalyser med förbättrad precision och vid lägre koncentrationsnivåer. Genom att kombinera komersiella analyser med ett starkt fokus på forskning kan vi på ALS erbjuda det absolut senaste inom fältet för isotopanalyser.

Aktuellt

Senaste nytt från livsmedelskemin- följ våra månatliga nyheter!

7 mar 2017

Varje månad skriver Dr Jack Chudy om det senaste inom livsmedelskemin. Nyheterna är på engelska.... Läs mer »

ALS öppnar 1/3 ett nytt inlämningsställe i Solna

1 mar 2017

ALS öppnar idag, 1:a mars, ett nytt inlämningsställe i Solna. Inlämningsstället drivs i samarbete med Jetpak, adress Gårdsvägen 8, 169 70 Solna. Se här för karta.... Läs mer »

ALS söker en provberedare till våtkemin i Luleå

23 feb 2017

ALS söker nu en provberedare till våtkemin i Luleå. Jobbet består bland annat av att bereda fasta prover enligt kvalitetssystemet. Uppgiften kan vara fysiskt krävande stundtals. Vi söker dig som har en naturvetenskaplig gymnasieutbildning.... Läs mer »

Kontakta oss