ALS erbjuder ett omfattande utbud av analyser av läkemedel som omfattar allt från råmaterial, API och ingredienser, intermediat, excipienter och test av slutprodukt. ALS har idag tre GMP-certifierade läkemedelslaboratorier i Sverige och kan erbjuda en bred portfölj av läkemedelsanalyser.

Samtliga laboratorium är högkvalificerade inom sina respektive områden.

Elemental Impurities - Metaller

ALS GMP-laboratorium i Luleå mäter rutinmässigt upp till 72 grundämnen på samma analysprov och är en mycket pålitlig partner för metallanalyser. Vi har validerat över 200 analysmetoder för kunder inom läkemedelsindustrin. Laboratoriet har GMP-certifikat, GLP statement of compliance och är inspekterade av FDA. Laboratoriet har även möjlighet att analysera humanbiologiska prover i samband med både pre-kliniska och kliniska studier.

ALS i Luleå har i dagsläget 15 högupplösande ICP-MS (ICP-SFMS) vilket ger oss möjlighet att utföra högkvalitativa analyser vid mycket låga koncentrationer och samtidigt säkerställa en solid backupkapacitet och leveranssäkerhet. Våra toppmoderna instrument i kombination med renrumsmiljö möjliggör rapporteringsgränser som är betydligt bättre än det typiska ICP-laboratoriet.

Läs mer här.

Mikrobiologi

Mikrobiologiska analyser är en central del i frisläppningen av läkemedel. På ALS erbjuder vi en bred produktportfölj av mikrobiologiska analyser och kan därför på ett tillförlitligt sätt bekräfta att råmaterial, farmaceutiska produkter, kosttillskott, medicinsk utrustning och arbetsverktyg är fria från mikrobiell kontamination. Proverna analyseras på vårt laboratorium i Sollentuna som är GMP-certifierat och auditerat av FDA. Vi är också ackrediterade enligt ISO 17025. 

Läs mer här.

Fysikalisk och kemisk analys

ALS laboratorium i Landskrona kan erbjuda ett stort antal metoder för fysisk och kemisk analys enligt flertalet farmakopéer och kan således hantera såväl nationella och internationella kunder. ALS har dessutom möjlighet att utföra kundspecifika metoder som utvecklats för QC-frisläppning samt egenutvecklade och validerade analysmetoder.

Läs mer här.

Stabilitetsstudier och förvaring

ALS erbjuder även stabilitetsstudier vid laboratoriet i Landskrona. Stabilitetsstudier används för utvärdering av produktens stabilitet under påverkan av olika miljöförutsättningar. Dessa förutsättningar inkluderar temperatur, fuktighet och ljus vilket simulerar olika klimatzoner i världen. Data från stabilitetsstudier kan användas för att etablera förvaringsrekommendationer, återkommande testprogram och "shelf life" eller bäst före-datum.

Vi ökar vår kapacitet! Just nu uppgraderar vi vår kapacitet för stabilitetsstudier och förvaring i Landskrona.

Läs mer här.

Kontakt

E-post:     pharma.nordic@alsglobal.com

Luleå: 0920-28 99 00    Sollentuna: 08-29 79 00    Landskrona: 0418-707 00