Nu är det högsäsong för kontroll av växt- och anläggningsjordar. Vi erbjuder snabba och säkra analyser med möjlighet till utvärdering enligt kravspecifikation. Både analys och utvärdering utförs på laboratoriet i Danderyd. 

Oavsett om det är dags för besiktning, kontroll av en grönyta eller om ni har behov av att kontrollera en ny råvara så bistår vi er med analyser, provkärl och en bred kompetens inom området.

Komplett utbud - analyser, utvärdering och rådgivning
Utöver våra standardanalyser, som näringsanalyser enligt AL- och Spurway-metoderna samt kornfördelning, erbjuder vi även utvärdering av resultaten med möjlighet till gränskurvor direkt på rapportbilagan. 

Utvärderingen är en skriftlig beskrivning på hur jorden förhåller sig till en kravspecifikation (exempelvis AMA eller era specifika gränsvärden). I de fall jorden är utanför kravspecifikationen ger vi rekommendationer på exempelvis gödselgiva för att uppnå ställda krav. 

Enkel transport av prover till laboratoriet
Vi erbjuder logistiktjänster för att ni enkelt ska kunna skicka prover till oss. Vi har inlämningsställen på utvalda orter och erbjuder även upphämtning av prover för transport till laboratoriet i Danderyd. Transporten sker till stor del med våra elbilar för att reducera vår miljöpåverkan.