Vi kan med glädje meddela att vi har utvecklat metoder för analys av sulfidförande bergmaterial på laboratoriet i Danderyd. Metoderna är baserade på Stockholms Stads vägledning för provtagning och klassificering av sulfidförande berg. 

Analyserna består av följande delar:

•    Totalhalt svavel/totalhalt metaller
•    ABA-test (Acid base Accounting)
•    NAGpH-test (Net Acid Generation)

Paketen för dessa analyser kallar vi för våra SULF-paket. De kommer att ersätta våra tidigare analyser av sulfidhaltigt material och en fördel med utvecklingen är att svarstiderna blir avsevärt kortare.

Våra analyspaket


 

  • Korta svarstider och expressanalyser
    I och med att analyserna nu utförs på laboratoriet i Danderyd kan vi utföra dessa med betydligt kortare svarstider än tidigare. Standardsvarstiden ligger på 10 arbetsdagar vid beställning av våra kombinationspaket och vi har möjlighet att utföra expressanalyser.
     
  • Vi anpassar våra analyspaket efter dina behov!
    Upplägget av analyserna kan anpassas efter dina behov och önskemål. Det normala förfarandet är att laboratoriet gör en utvärdering efter analysen av totalhalt svavel och bedömer om vi ska gå vidare med ABA-test och NAGpH-test. Detta förfarande ger den kortaste svarstiden och du slipper lägga ned tid på att utvärdera och plocka ut prover för vidare analys. Om du önskar göra egna utvärderingar eller har andra önskemål, anpassar vi oss efter detta.   
     

Vill du veta mer?
Hur analyserar och utvärderar vi sulfidhaltigt bergmaterial?

Läs mer

Kontakta oss!

Våra experter inom området sulfidförande berg finns på laboratoriet i Danderyd, kontakta oss gärna för att diskutera ditt projekt eller om du har några frågor:

E-post (offertförfrågan, projekt): sales.lu@alsglobal.com
E-post (allmänna frågor): info.ta@alsglobal.com
Telefon: 08-52 77 52 00