I år väljer ALS Scandinavia att investera i 600 ton Certified Emission Reduction units (CERs). Denna investering överstiger med god marginal våra beräknade, årliga utsläpp i hela Norden från transporter av prover, både från kunder till oss och mellan våra laboratorier. Men vi nöjer oss inte där:

Vår ambition är att göra faktiska utsläppsminskningar och är därför stolta att meddela att vi investerat i sex elbilar med förväntad leverans under våren 2021. Med våra nya elbilar kommer vi på ALS att elektrifiera stora delar av vårt logistiknätverk för provupphämtning från våra kunder i södra och mellersta Sverige samt transporterna av prover mellan våra laboratorium i Stockholm, Oslo och Humlebæk.

De bilar vi investerat i är Volkswagen ID.3 och ID.4 och dessa produceras med hållbarhet i fokus. I produktionen av modell ID.3 används 100 % förnybar energi i produktionen av battericeller samt vid deras fabrik. För att kompensera för oundvikliga utsläpp investerar tillverkaren i olika klimatprojekt. Även modell ID.4 serietillverkas vid samma fabrik. Läs mer här (extern länk).

Genom vår investering känner vi på ALS att detta får garanterade positiva klimateffekter. Du kan läsa mer om projektet vi har investerat i här (extern länk).

God jul och Gott Nytt År från oss på ALS!