Aktuellt

Nyhet- nu kan du registrera din beställning i ALS online!

11 jun 2017

ALS Sverige har utvecklat ett digitalt beställningsformulär i ditt ALS Online. Detta innebär att vi nu kan erbjuda dig att enkelt registrera din beställning när du är inloggad i ditt ALS Online, istället för att använda ALS normala orderblankett. En förutsättning för att få access är att du har ett registrerat konto hos oss samt godkänt villkoren för onlinetjänsten. Här loggar du in till ditt befintliga konto. Gå därefter till Orderstatus och undermenyn Order. Vill du registrera dig? Här skapar du ett nytt konto.

Vad innebär tjänsten och hur fungerar den i korthet?
 

  1. När du kommer till beställningsformuläret finns förregistrerad data från dina tidigare aktiviteter i ditt ALS Online. Exempelvis finns dina kontaktuppgifter sparade och fylls snabbt i per automatik när du börjar fylla i formuläret. Du lägger in referenser och annan befintlig information för din order, väljer önskad svarstid samt mottagaren av ditt mail.

Se även bilden nedan.

2. Under fliken prover väljer du därefter de analyspaket som är relevanta för din beställning. I den här delen av beställningsformuläret kan du även registrera dina prover. Se bilden nedan för en mer detaljerad guide över de olika områdena under fliken prover.

(3) När du gjort detta klickar du på bekräftelsesfliken och godkänner din registrering. Skriv därefter ut bekräftelsen som du sedan bifogar tillsammans med dina prover innan du skickar in dem till ALS. Om du skickar dina prover innan du registrerar analyserna online ber vi dig att skicka med en lapp med proverna där det står att de är online-registrerade, vilket företag och i vilket namn de är registrerade. Detta för att dina prover ska kunna behandlas snabbare.

(4) I samband med att du godkänner din beställning skickas ett mail till vår registreringsavdelning på ALS och du får en bekräftelse via din mail- adress på att vi har mottagit din beställning.

(5) Om så önskas kan ytterligare effektivitet och kvalitet uppnås genom att använda online-etiketter. Etiketterna kommer som löpnummer, med sex etiketter för varje löpnummer. Etiketterna kan sättas på respektive prov istället för att skriva
provets namn. Motsvarande etikett klistras på fältprotokoll eller
iknande dokument för att koppla ihop löpnumret med provnamnet

  Vid online-registreringen anges sedan löpnumret i fältet ”Streckkod”
  lämpligen genom användning av en streckkodsläsare.
  ALS kan sedan koppla ihop provernas
  löpnummer med kundens provnamn när de ankommer till ALS.

 Vi hoppas beställningsformuläret i ditt ALS Online ska förenkla för dig  som kund genom att du nu själv kan fylla i och göra beställningen när  du vill.
 Vi jobbar även kontinuerligt med nya funktioner och du är välkommen att kontakta oss vid frågor kring eller ifall du vill tipsa oss om en funktion du skulle vilja att vi utvecklade.

Logga gärna in direkt på ditt ALS Online konto och prova funktionen här>>