Liksom förra året väljer ALS i norden att klimatkompensera våra utsläpp genom FN:s Clean Development Mechanism program. Vi investerar i 775 ton Certified Emission Reduction units (CERs). 

Det projekt som vi valt att klimatkompensera genom är Angkor Bio Cogen Rice Husk Power Project. Du kan läsa mer om projektet här (extern länk).

Vår ambition är att göra faktiska utsläppsminskningar och är därför stolta att meddela att vi investerat i sex elbilar under våren 2021. Med våra nya elbilar elektrifierar vi stora delar av vårt logistiknätverk för provupphämtning från våra kunder i södra och mellersta Sverige samt transporterna av prover till våra laboratorium i Stockholm, Oslo och Humlebæk.

De bilar vi investerat i är Volkswagen ID.3 och ID.4 och dessa produceras med hållbarhet i fokus. I produktionen av modell ID.3 används 100 % förnybar energi i produktionen av battericeller samt vid deras fabrik. För att kompensera för oundvikliga utsläpp investerar tillverkaren i olika klimatprojekt. Även modell ID.4 serietillverkas vid samma fabrik.

God jul och Gott Nytt År från oss på ALS!